Från Svenska Hästavelsförbundet – rabatt för 1-2-åringar

NYHET!

🎉Nu vill vi uppmuntra och om möjligt öka visningsgraden för unghästar på sommarpremieringarna 2024.

I år får alla 1- och 2-åringar halva priset vid anmälan till exteriörbedömning på sommarpremiering, OM hästägaren/anmälaren är medlem i den rasförening som hästen tillhör🌟

⚡️Passa på att ge din unga häst ett bra träningstillfälle och få en uppfattning om hästens exteriör redan i ung ålder, det ger även en större möjlighet att tidigt kunna utvärdera avelsarbetet! ⚡️

”Det är positivt med ALLA hästar som visas, men det är speciellt bra för det 2-åriga stoet som ska åka på betäckning kommande vår. Då kan hästägaren få en uppfattning om exteriören för att kunna välja första hingsten till sitt sto.” Säger Kurt Larsson, Stuteri KL.

Mer information kommer, innan propositionerna öppnar i maj🌸

💡Du vet väl att 1-2-åriga ston och valacker kan utföra körprov på sommarpremiering dessutom? Passa på att ta med din unga häst och ge den en bra upplevelse inför framtida evenemang och visningar!

🎉För de 1 och 2 åringar som deltagit på en sommarpremiering kommer ett Unghästchampionat att hållas på Grevagården under jubileumshelgen 5–6 oktober, då vi firar den svenska hästaveln 150 år! Boka in datumet redan nu och planera för att visa din unghäst på sommarpremiering 2024!

Author: newforest.se