22 aug måndag

När två New Forestponnyer och två tjejer...........

När två New
Forestponnyer och två tjejer av samma skrot och korn träffar varandra

Efter fyra och ett halvt års uppstallning för Rindi på en
ridklubb utanför Umeå kände vi i fjol höst att det var dags för en förändring.
Vi bytte både stall och klubb och med facit i hand var det väldigt tur. Numera bor Rindi på Hippologum i Umeå där Umeå Ryttarförening huserar. Vid Hippologum bor 67 privatuppstallade hästar och det finns plats för cirka 45-50 ridskolehästar så det är en stor anläggning. När vi flyttade in i november 2015 trodde jag att det skulle vara betydligt mer liv och rörelse än vad det är, det
är i själva verket ganska lugnt och jag tror det beror på att stallarna är så
finurligt byggd i olika skepp så man rör sig mest där man har sin häst. Jag
tror Rindi trivs lika bra på anläggningen som vi människor gör, ponnyn är lugn
och kan ofta vila och slumra i sin box utan att bli störd.

När vi flyttade till Hippologum visste jag ju inte att det
bara skulle vara en tidsfråga innan äldsta dottern Minette skulle sluta med
hästar vilket hon gjorde strax efter årsskiftet 2016 och då klev Caroline då 12 år in på arenan och började ta ett stort ansvar för Rindi vad gäller skötsel och ridning.

Våren gick och Carro red och tränade Rindi självständigt med
lite överinseende från sin storasyster då och då. Om jag minns rätt så var det i april som vi kände att det var dags att börja träna hoppning för hopptränare efter problem med en muskel på Rindi under hösten 2015 som mest troligt orsakats av en sadel som inte passade henne ordentligt. Nu var muskeln åtgärdad och Rindi ordentligt rehabiliterad och sadeln bytt och när vi började fundera på hoppträna igen hade vi så tur att det var bara att börja i en grupp som inte redan var full. I och med detta så lossnade det ordentligt med kamrater i stallet för Carolines del. Vi hann bara dyka upp utanför manegen till den första hoppträningen innan några andra små ponnytjejer välkomnade oss till hoppträningsgruppen och de tyckte det var så roligt att vi skulle börja. Hur glad i hjärtat blir man inte som mamma då?

Det visade sig att i denna hoppgrupp fanns redan en tjej,
Wilma, som är i Carros ålder och inte nog med detta! Wilma har också en New Forest ponny som heter Golden Eye e: Firfod Jetset u: Miss Moneypenny ue: Willoway. Det tog inte lång stund förrän tjejerna blivit
riktigt goda vänner och även New Forest ponnyerna. I vår och på försommaren har det varit en massa stallhäng och ridturer och tjejerna har även umgåtts utanför stallet. Caroline och Wilma pratar om New Forest Ponny SM och hur roligt är det inte att vara dels jämnårig och ha New Forest ponnyer, rida i samma hoppgrupp och stå uppstallad på samma anläggning och kanske kanske nu också sträva mot samma mål? Visst skulle det vara roligt att någon gång åka på New Forest Ponny SM och vi i team Backman tänker göra ett seriöst försök att ta oss iväg ändå från Umeå något år. Jag har sagt att i så fall måste Rindi gå minst LA dressyr och gärna LB hoppning innan vi gör en så lång resa men vi har ju tid på oss att träna för att nå våra mål då Caroline är 13 år och har flera år kvar på ponny.

Målet när Caroline började hoppträna i vår var dels att komma in i gruppen med nya kompisar och att i höst vara tillbaka på LD nivå. Redan i somras i juni infriades tävlingsmålet då Carro och Rindi hoppade LD + 5 med en andraplats. I juli åkte vi iväg och hoppade LD och LC på ett klart godkänt sätt och jag hoppas det fortsätter framåt nu. I höst väntar åter hårt jobb och seriös planering med både hopp- och dressyrträningar för att Caroline och Rindi ska kunna utvecklas tillsammans. Framför allt hoppas jag att både ryttarinna och ponny får vara friska Ä det är viktigast av allt.

Till detta inlägg bifogar jag bilder av Caroline, Wilma, Rindi och Prinsen och jag hoppas ni kommer att träffa kvartetten på New Forest Ponny SM om ett eller två år.

Kategorier

Ulrika Backman

MÅNADENS GÄST-BLOGGARE
Ett nytt inslag på SNF’s hemsida blir ”Månadens Gästbloggare”. Det är tänkt som en stafett!
Man bloggar under en månad (ca 1 inlägg/vecka, fler är tillåtna!), och sedan tillfrågar man en ny person som tar över! Viktigt att man får ett JA från nästa person, så att stafetten inte bryts!
Ämnet man bloggar om ska på något sätt ha anknytning till NF-ponnyerna! Bilder som anknyter till blogginlägget är ett stort plus!